Odontopediatria

Què és la odontopediatria?

Es considera a la odontopediatria com l’atenció bucodental de nens i adolescents contra patologies evitables, reconeixent primerenca i òptimament el tractament de les malalties així com la rehabilitació bucal.

“Segur que has escoltat la frase ‘com és una dent de llet no s’ha de tractar perquè caurà’. Des dels 3 anys hem de revisar la salut i hàbits dels més petits. Les dents temporals han d’estar sans i sense infeccions ja que això condicionarà el tipus de bacteris que desenvoluparà el nen en l’edat adulta. Així que…tots al dentista!”

Doctores Meritxell Lamela i Lorena Muñoz

Especialistes en odontopediatria

La primera visita amb la odontopediatra

Considerem que la primera visita ha de ser per a conèixer-nos, quan encara no té cap patologia. És una visita de “desensibilització” amb el món dental, perquè ens conegui i conèixer-lo.

Li presentem la sala de jocs, els espais de la nostra clínica, els instruments que utilitzarem, fem una exploració bucal i si veiem oportú pel seu estat i edat, realitzarem una exploració radiogràfica per veure si té alguna càries. Depenent del cas, també ens podrà ser útil una radiografia panoràmica per valorar el recanvi de dents i possibles absències.

Aconsellarem al nen i als pares la millor tècnica de raspallat. En aquesta visita vam explicar als pares de la importància de portar una dieta no cariogènica, a més de conscienciar el nen de raspallar les dents tres vegades al dia.

En aquesta primera presa de contacte, oferirem al nen una bossa (subjecte a disponibilitat d’estoc) amb un raspall de dents, pasta de dents concreta per a la seva edat i un rellotge de sorra, el qual podrà utilitzar mentre es renta i aconseguirem així que estigui més motivat.

Les revisions periòdiques des d’edats primerenques són un bon recurs per motivar el nen, ja que mitjançant el joc començarà a conèixer la clínica, a habituar-se als aparells, l’instrumental i el personal odontològic.

Més informació sobre odontopediatria en el nostre Espai Infantil i Juvenil.

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre el que has de fer.