Odontopediatria

Què és la odontopediatria?

La odontologia pediàtrica o odontopediatria és l’atenció bucodental de nens i adolescents contra patologies evitables, reconeixent de manera primerenca i tractant òptimament les malalties així com la rehabilitació bucal.

“Segur que has escoltat la frase ‘com és una dent de llet no s’ha de tractar perquè caurà’. Des dels 3 anys hem de revisar la salut i hàbits dels més petits. Les dents temporals han d’estar sans i sense infeccions ja que això condicionarà el tipus de bacteris que desenvoluparà el nen en l’edat adulta. Així que…tots al dentista!”

Doctores Meritxell Lamela i Lorena Muñoz

Especialistes en odontopediatria

La primera visita amb la especialista en odontologia pediàtrica.

En odontologia pediàtrica considerem que la primera visita ha de ser per a conèixer-nos, quan encara no té cap patologia. És una visita de “desensibilització” amb el món dental, perquè ens conegui i conèixer-lo.

Li presentem la sala de jocs, els espais de la nostra clínica, els instruments que utilitzarem, fem una exploració bucal i si veiem oportú pel seu estat i edat, realitzarem una exploració radiogràfica per veure si té alguna càries. Depenent del cas, també ens podrà ser útil una radiografia panoràmica per valorar el recanvi de dents i possibles absències.

Aconsellarem al nen i als pares la millor tècnica de raspallat. En aquesta visita vam explicar als pares de la importància de portar una dieta no cariogènica, a més de conscienciar el nen de raspallar les dents tres vegades al dia.

En aquesta primera presa de contacte, oferirem al nen una bossa (subjecte a disponibilitat d’estoc) amb un raspall de dents, pasta de dents concreta per a la seva edat i un rellotge de sorra, el qual podrà utilitzar mentre es renta i aconseguirem així que estigui més motivat.

En odontologia pediàtrica les revisions periòdiques des d’edats primerenques són un bon recurs per motivar el nen, ja que mitjançant el joc començarà a conèixer la clínica, a habituar-se als aparells, l’instrumental i el personal odontològic.

Més informació sobre odontopediatria en el nostre Espai Infantil i Juvenil.

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre el que has de fer.