Periodòncia

Què és la periodòncia?

La periodòncia és una especialitat de l’odontologia que es dedica a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties de les genives i els teixits que suporten les dents.

“Acostumem a escoltar frases com ‘em sagnen les genives però ja m’acostumaré’ o ‘últimament noto com les genives  s’em retreuen i les dents s’em fan més llargues, pot ser l’edat…’ ni és normal que sagnin les genives, ni és propi de l’edat que l’arrel de la dent es vagi exposant a la cavitat bucal. Aquestes són creences populars que ajuden a desenvolupar una infecció al voltant de les dents i dels teixits que els envolten, anomenada malaltia periodontal.”

Doctora Marta del Rey

Especialista en cirurgia bucal, implantologia i pròtesis

Símptomes

Les malalties més freqüents de les genives cursen amb inflamació, enrogiment, sagnat de les genives al raspallat, retracció de les genives … Tens alguns d’aquests símptomes?

Tractamental periodontal

Hi ha un gran percentatge de persones amb aquesta malaltia:

  • 75% de gingivitis entre adults i nens.
  • 50% de periodontitis en adults.

Molts d’ells sense saber que tenen algun problema bucal i sense rebre cap tipus de tractament específic.

Hem de saber que la periodontitis és una malaltia genètica (per tant es desenvolupa o no segons l’herència dels nostres gens), crònica (si la desenvolupem haurem de controlar-la de per vida) i que s’inicia en funció de la quantitat de bacteris que tinguem a la boca. A més poden haver alguns condicionants que agreugen el seu curs, com són el tabac i determinades patologies o medicació.

L’èxit del tractament periodontal és que el pacient entengui, participi i s’impliqui en el seu propi tractament ia més sigui constant en les visites de manteniment periodontal acudint la clínica.

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre el que has de fer.