Pròtesi

Què són les pròtesis dentals?

Una pròtesi dental, és un element artificial destinat a restaurar l’anatomia d’una o diverses peces dentàries. A Espai Dental estudiarem el teu cas i t’assessorarem amb la millor alternativa de pròtesis dentals que hi hagi per al teu cas.

“Avui dia el ventall de possibilitats protèsiques és molt ampli. A Espai Dental estudiarem el teu cas minuciosament per aconsellar-te sobre les opcions que més et puguin interessar.”

Doctora Marta del Rey, doctora Carolina Lara i doctor Xavier Quiñones

Equip Espai Dental

Pròtesis dentals fixes

Són corones cimentades sobre dents naturals que han estat preparades o rebaixades prèviament. Amb això substituïm les dents absents (a això se li diu pont) o reforcem individualment dents molt debilitats (corones). El dia que rebaixem les dents col·loquem una pròtesi provisional amb la qual es podrà menjar i relacionar-se socialment amb normalitat. Els materials poden ser amb o sense metall depenent de les necessitats estètiques i funcionals del pacient.

Pròtesis removibles

Les indiquem quan volem reposar totes les dents o gran part de les dents absents sense tocar les dents existents. Aquest tipus de pròtesi es retira de la boca per netejar-la i dormir. Els materials poden ser resina íntegrament (pròtesi completa o parcial) o combinant una estructura metàl·lica amb les dents de resina (esquelètic).

Pròtesis mixtes

Quan rehabilitem a un pacient mitjançant pròtesi fixa i pròtesi removible simultàniament.

Pròtesis sobre implants

Són les pròtesis dentals que es realitzen a sobre d’implants col·locats prèviament.

  • Pot ser fixa (el pacient no la pot retirar) i estar cargolada o cimentada sobre d’1 o més implants.
  • En el cas que impliqui totes les dents d’una arcada, també pot ser desmuntable sobre una barra o uns Locators (claudàtors) perquè el pacient pugui mantenir els seus implants millor i més donem suport al llavi si fos necessari. En aquests casos l’estabilitat aconseguida és molt bona.

Posa’t en contacte amb nosaltres i t’assessorarem sobre el que has de fer.